İçeriğe geç

6762 Sayılı Kanun Ne Zaman Kaldırıldı

6102 sayılı kanun ne zaman yürürlüğe girdi?

14 Şubat 2011 tarihli ve 27846 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun (“Yeni TTK”) yürürlük tarihi, 1534’üncü maddesiyle 1 Temmuz 2012 olarak belirlenmiştir.

6762 Sayılı Kanun Nedir?

6762 sayılı Kanun, ülkenin ticari ve ekonomik açıdan dış dünyadan izole olmasını önlemek ve yabancı yatırımcıların ülkeye girişini engellemek amacıyla oluşturulmuş temel bir düzenlemedir.

TTK en son ne zaman değişti?

7511 sayılı Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (“Kanun”) 28 Mayıs 2024 tarihli ve 32560 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Deniz Ticaret Kanunu nereden alındı?

Ticaret Kanunu’nun 4. Kitabının tercümesiyle oluşturulan Deniz Taşımacılığı Kanunu, birkaç istisna dışında, zamanın ihtiyaçlarına uygun bir kanundu. Burada, iki farklı denize kıyısı olan Almanya’dan deniz hukukunun alınmasının uygun olduğu vurgulanmalıdır.

2330 sayılı kanun ne zaman çıktı?

MADDE 2. 3.11.

6201 Sayılı Kanun Nedir?

6201 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında Petrol Sektöründe İşbirliğine Dair Protokolün Onaylanması Hakkında Kanun

6764 sayılı kanun nedir?

6764 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Torba Kanunu’nda, “İşletmelerce çırak adaylarına, çıraklara ve işletmelerde mesleki eğitim gören, staj veya tamamlayıcı eğitimlerine devam eden öğrencilere ödenecek ücret ve ödenekler, düzenlenecek sözleşme ile belirlenir.” hükmü yer almaktadır.

6769 sayılı kanun nedir?

6769 sayılı Endüstriyel Mülkiyet Kanunu, özel olarak markalar ve markalarla ilgilenen kanundur. Marka sahiplerinin karşılaşabileceği haksız durumları ortadan kaldırmayı amaçlar. Marka sahiplerinin hangi haklara sahip olduğunu ve hangi durumlarda dava açabileceklerini açıklar.

Ultra vires ne zaman kalktı?

ABD hukukunda ultra vires teorisi terk edilmiş5 ve son olarak Birleşik Krallık, 9 Mart 1968 tarihli 68/151/EEC sayılı şirketler hukukuna ilişkin Birinci Konsey Direktifine (aşağıda tartışacağız) uyarak söz konusu teoriyi ortadan kaldırmıştır.

TTK kaç sayılı kanun?

Kanun tasarısı son olarak 13 Ocak 2001 tarihinde 6102 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Cumhurbaşkanının imzasını takiben TBMM Genel Kurulunda kabul edilmiştir.

TTK’nın açılımı nedir?

Madde 1 – Türk Ticaret Kanunu, Türk Medeni Kanununun ayrılmaz bir parçasıdır. Bu Kanun ile diğer kanunların şirket, fabrika veya ticari işletmeye ilişkin işlem, eylem ve konulara ilişkin özel hükümleri ticari hükümlerdir.

TTK maaşları ne kadar oldu?

Kullanıcıların iş başvurularında paylaştıkları maaş beklentilerine göre bir maden teknisyeninin ortalama aylık maaş beklentisi 47.000 TL’dir. Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar ise 42.300 TL ve 55’tir.

Donatan kime denir?

Ekipman. Türk Ticaret Kanunu’nun 946. maddesine göre, “ekipman işleticisi, gemisini deniz ticaretinde kullanan gemi sahibidir.” Buna göre, gemi sahibi bir ticaret gemisine sahip olmalı ve onu kendi adına kârlı bir şekilde işletmelidir.

Gemi sahibine ne denir?

Gemi sahibi ne demektir? Deniz yoluyla ticaret yapan kişilere “gemi sahipleri” denir. Gemi sahipleri bir veya daha fazla gemiye sahiptir ve bu nedenle çalışan olarak değil, yatırımcı veya işveren olarak çalışırlar.

CMK hangi ülkeden alındı?

Eugen Huber tarafından tasarlanan bu kanun, İsviçre Konfederasyonu’nun 25 üye devletinde uygulanan çeşitli medeni kanunların yerini aldı. Bir süre sonra, 1926’da, genç Türkiye Cumhuriyeti, İsviçre Medeni Kanunu’nu kabul etti – herhangi bir büyük değişiklik yapmadan.

Kanun ne zaman yürürlüğe girer?

MADDE 7 – (1) Kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri, yönetmelikler ve diğer düzenlemeler, yürürlüğe giriş tarihi belirtilmediği takdirde Resmî Gazete’de yayımlandıkları tarihte yürürlüğe girer.

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu hangi bölümlerden oluşur?

Ticari İşletme, Ticaret Şirketleri, Kıymetli Evrak, Taşıma İşleri, Deniz Ticareti ve Sigorta Hukuku olmak üzere altı kitaptan oluşan eser, toplam 1535 madde ve 13 ön maddeden oluşmaktadır.

5754 sayılı kanun ne zaman yürürlüğe girdi?

c- Emekli Sandığı, Memurlar, Muhtarlar ve İşsizlik Sigortasına yapılacak ödemelere ilişkin bazı hükümler 01.10.2008 tarihinde, d- 5754 sayılı Kanunun diğer hükümleri ise 08.05.2008 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Türk Ticaret Kanunu ne zaman çıktı?

Kanun tasarısı son olarak 13 Ocak 2001 tarihinde 6102 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Cumhurbaşkanının imzasını takiben TBMM Genel Kurulunda kabul edilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir