Konya ovamızda nasıl yazılır?
Buğday Konya Ovası’nda yetişir. Buğday bizim Konya Ovası’mızda yetişir.
Konya’da nasıl yazılır TDK?
DİKKAT: Özel ismin içinde yer almayan ancak bir tamlama oluşturan şehir, il, ilçe, belde, köy vb. Küçük harfle başlayan kelimeler: Konya İli, Etimesgut İlçesi, Uzungöl Şehri, Taflan Köyü vb.
Ayşe Hanım derken H büyük mü?
Kişi adlarından sonra gelen saygı ve ünvan sözcüklerine eklenen ekleri ayırmak için kullanılır: • Nihat Bey’e, Ayşe Hanım’dan Mahmut Efendi ve Enver Paşa’ya; Türk Dil Kurumu Başkanı’na vb. Kişi adlarından önce ve sonra gelen ünvan, fahri ünvan, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Kaymakam Erol Bey, Dr.
Konya Ovası düz mü?
Konya Ovası, Orta Anadolu Bölgesi’nin orta ve güney kesiminde, çoğunluğu Konya İli’ne ait çanak biçimli bir ovadır. Ovanın kuzey-kuzeybatı tarafında Bozdağ ve Obruk platoları yer alır.
Konya ovasından nasıl yazılır?
“Coğrafi adlar” tamlama halinde olup bileşik veya formül niteliğinde değilse büyük harflerle yazılır: Ağrı Dağı, Belgrad Ormanı, Tuz Gölü, Konya Ovası vb.
Iğdır Ovası nasıl yazılır?
IĞDIR KELİMESİNİN ANLAMI Bu, Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesindeki illerden biridir. Özel bir isim olduğu için büyük harfle yazılmalı ve aldığı türetme eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime genellikle ığdır olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı “Iğdır” olacaktır.
Konyamızın nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla “konya” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Konya olmalıdır.
Özel kurumlara gelen ekler nasıl yazılır?
Kurum, kuruluş, teşekkül, birlik, yerleşim yeri ve iş yeri adlarındaki ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Türk Dil Kurumu’na, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na, Türk Dili ve Edebiyatı Dairesi Başkanlığı’na; Bakanlar Kurulu Danışma Kurulu’ndan İcra Komitesi’ne; Türkiye Büyük Millet Meclisi…
Siyah zeytin nasıl yazılır?
Türkçe dilbilgisi kurallarına ve TDK’ya göre “siyah zeytin” kelimesi ayrı ve küçük harfle yazılmalıdır. Kelimelerin doğru yazımına dikkat ederek daha kesin iletişim kurabilir ve dilimizin kurallarını korumaya yardımcı olabilirsiniz.
Zeynep Hanım yazarken H büyük mü?
Kişi adlarından sonra gelen akrabalık adlarının ilk harfi, gerçek bir akrabaya atıfta bulunmasa bile küçük yazılmalıdır.
Bilinçaltı nasıl yazılır?
TDK’ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazımı “bilinçaltı”dır.
Ayşe öğretmen derken Ö büyük mü?
NOT: Akrabalık belirten kelimeler küçük harfle başlar: Tülay ablamın yanına gittim. Ayşe teyzemin pastası çok lezzetlidir.
Konya güneyde mi?
Konya ili, Anadolu Yarımadası’nın ortasında, İç Anadolu Bölgesi’nin güneyinde, adını aldığı Konya ilçesinde yer almaktadır.
Konya ovasında ne yetişir?
Ülkenin üretken alanlarının yaklaşık yüzde 7,86’sını kaplayan Konya, 11 farklı ürünün üretim hacmi bakımından Türkiye’de ilk sırada yer alıyor. Tahıl tarımında verimli bir dönem geçiren Konya Ovası’nda ise yeşil ürün olarak adlandırılan pancar, havuç, mısır gibi ürünlerin hasadı devam ediyor.
Türkiye’nin 3 büyük ovası neresi?
Bunlardan on biri hakkında geçen yıl karar alındı. Büyük ova korunan alanların toplam büyüklüğü 9,38 milyon hektara ulaştı. Alan açısından Konya 1 milyon 677 bin hektardan fazla alanıyla birinci sırada, Şanlıurfa 937 bin 573 hektarla ikinci, Adana 445 bin 189 hektarla üçüncü sırada yer alıyor.
Elazığ Ovası nasıl yazılır?
Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesindeki illerden birini ifade eder. Büyük harflerle yazılmalıdır. Bu kelime genellikle elazığ olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Elazığ olmalıdır.
Konyamızın nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla Konya olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Konya şeklinde olmalıdır.
Türkiyemizin nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla Türkiye olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Our Türkiye şeklinde olmalıdır.
Yeraltı nasıl yazılır TDK?
“Yeraltı”, Türkçe kökenli bir kelimedir ve sıklıkla yanlışlıkla “underground” olarak kullanılır, bu da “ground” ve “subterranean” olarak ayrı ayrı yazılır. Doğru yazımı “underground”dur.