İhalelerde geçici teminat yüzde kaç?
Geçici teminat; 4734 sayılı Kanunun 33 üncü maddesinde yer alan düzenlemeye göre; geçici teminat, ihale sırasında isteklilerce verilir ve verilen geçici teminat tutarı teklif edilen bedelin %3’ünden az olamaz.
İhalede geçici teminat ne zaman iade edilir?
Başarılı teklif sahibinin ihale teminatı, gerekli nihai teminatı sağlaması ve sözleşmeyi imzalaması halinde iade edilecektir. Ekonomik olarak ikinci en avantajlı teklif sahibinin teminatı, başarılı teklif sahibiyle sözleşme imzalandıktan hemen sonra iade edilecektir.
Hangi hallerde geçici teminat gelir kaydedilir?
1- Doğrudan veya dolaylı olarak ya da alt yüklenici olarak kendileri veya başkaları adına ihalelere hiçbir şekilde katılamayacak durumda olan, yani kamu ihalelerine katılmaktan yasaklı olan istekliler, ihaleye katılmaları halinde ihale dışı bırakılır ve geçici teminatları gelir kaydedilir.
Geçici teminat süresi ne kadar olmalı?
Sigorta süresi sözleşmede veya eklerinde gerekçe gösterilmeden 12 aydan fazla olarak belirlenmemelidir. Aksi takdirde ihale sürecinde şikayet ve itirazlar doğabilir. Sigorta süresinin başlangıcı genellikle geçici kabul tarihidir.
Geçici teminat neye göre hesaplanır?
İhaleye çıkan işlerin tahmini bedelinin %3’ü (%10-%30) oranında geçici teminat isteklilerden istenir. 10 uncu maddeye göre yapılan ihalelerde geçici teminat teklif edilen bedelin %3’ünden, tasfiye idaresince yapılan taşınır mal satışlarında ise satış bedelinin matrahı %3’ten az olamaz.
İhaleyi kazanan kişi parayı ödemezse ne olur?
Ek artırma şartlarını taşıyan bir alıcı çıkar ve teklif bedelini öderse satış safhası tamamlanmış olur; ancak bu alıcı bedeli ödemezse dördüncü bir artırma yapılmaz ve satış gerçekleşmez.
İhale geçici teminat nereye yatırılır?
Muhasebe birimine veya muhasebe müdürlüklerine yatırılması ve bu teminatların muhasebe birimine veya muhasebe müdürlüklerine yatırıldığına ilişkin bilginin de yeterlilik bilgileri tablosunun ilgili bölümünde belirtilmesi gerekmektedir.
Geçici teminat iadesinde vergi borcu yoktur istenir mi?
İade sırasında geçici teminat, ihale sahibinin SSI veya vergi borcuna mahsup edilebilir mi? Özellikle, ihaleden sonra geçici teminat iadeleri durumunda, Kamu İhale Genel Tebliği’nin 17.6.3. maddesi. Maddeye göre, “sosyal güvenlik veya vergi borcunun olmadığının” kanıtlanması üzerine teminatın geçici iadesi yapılır.
İhale teminat bedeli nasıl geri alınır?
Güvenlik teminatı, en yüksek teklifin henüz verilmemiş olması ve teklif süresinin dolmamış olması koşuluyla “Ödemeler” sayfasındaki “İade talebinde bulun” butonuna tıklanarak ödenir. İadeler, ödemenin yapıldığı hesaba sistem tarafından yapılır.
Geçici teminatı ne demek?
İhale teminatı, bir finansal işlem veya sözleşmenin tamamlanması sırasında yatırılması gereken geçici bir para miktarıdır. Bu miktar, sözleşmenin kapsamına ve piyasa koşullarına bağlı olarak değişebilir. İhale teminatı, işlem tamamlandıktan sonra iptal edilebilir veya ana teminatın bir parçası olarak kullanılabilir.
Geçici teminat bedeli hangi hesaba kaydedilir?
Alınan depozito ve teminat bedelleri vade tarihine göre 326 veya 426 nolu hesaba yatırılacak, iade edilen veya hesaba yatırılan bedeller ise hesabın borcuna kaydedilecektir.
İhalede teminat tutarı nedir?
Geçici teminat tutarı, ihaleye katılan isteklinin teklif ettiği bedelin en az %3’ü olacaktır. Söz konusu oranın altında geçici teminat verilmesi mümkün olmadığı gibi, bunun üzerinde geçici teminat talep edilmesi de hukuken mümkün değildir. Kesin teminat tutarı, teklif edilen bedelin %6’sı olacaktır.
İhale komisyon kararı kaç gün içinde alınır?
İhale komitesinin asıl ve yedek üyeleri Ita denetçisi tarafından atanır. Komite, duyuruda belirtilen tarih ve saatte toplanır; teklifler değerlendirilir ve teklif verilir. İhale kararları, karar tarihinden itibaren 5 iş günü içinde genel müdür tarafından onaylanır veya iptal edilir.
Vergi borcu olan ihaleye girebilir mi?
İhale sırasında isteklinin veri borcu varsa ihale dışı bırakılması ve geçici teminatının gelir kaydedilmesi zorunludur. Ancak, ihalelere katılmasının yasaklanmasına karar verilemez.
İhaleye kimler katılamaz?
4734 sayılı Kanun, ihaleye yalnızca ihale yetkilisi ve yakınları ile şirketlerin katılmasını yasaklamaktadır. Bu bağlamda, ihale yetkilisi ile aynı kurumda çalışan ancak ihale sürecinde herhangi bir görev veya yetki verilmeyen kişilerin veya yakınlarının ihaleye katılması imkânı bulunmaktadır.
Teminat tutarı yüzde kaç?
Geçici teminat oranı nedir? 4734 sayılı Kanunun 33 üncü maddesinde isteklilerin, ihalede teklif ettikleri bedelin en az %3’ü oranında, kendi belirleyecekleri miktarda geçici teminat vermeleri zorunlu tutulmuştur.
İcra ihale teminat bedeli ne kadar?
Bu Yönetmeliğe göre; İhalenin feshedilmesini isteyebilmek için alacaklılar, borçlular, resmi sicile kayıtlı kişiler ve dar mükellef hak sahipleri hariç olmak üzere, teklif konusu işe teklif veren diğer kişilerin, teklif bedelinin %5’i oranında teminat göstermeleri zorunludur.
Geçici kabul kesintisi nedir?
Geçici kabul kesintisi, Kamu İhale Komisyonu kararı. Geç kabul kusurları için kesilecek bu tutar, ara ödemelerden nakit olarak kesilebilir veya yüklenici tarafından verilen teminat mektuplarıyla karşılanabilir.
2886 sayılı kanunun 75 maddesi nedir?
2886 sayılı Kanunun 75. maddesinde, iskân edilen taşınmazın, idarenin talebi üzerine en geç 15 gün içinde mahalli mülki amir tarafından boşaltılarak idareye teslim edileceği hükme bağlandığından, tahliyenin ilk aşaması, iskân edilen taşınmazın sahibi olan idarenin, mülki amirden tahliye talebinde bulunmasıdır.